Megnyitottunk!

Esztergom főterén, a Széchenyi tér 16-ban.

BeerFort Sörfőzde

Koncepciónk alapja, hogy közérthető söröket mutassunk be a nagyközönségnek.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a képzelőerőnk keretek közé lenne szorítva, hiszen különleges főzeteknek nem vagyunk híján, azonban a mindennapi sörkultúrában, sörfogyasztási szokások, a közérthetőség figyelembe vételével esett a választásunk ezekre a fajtákra. Sok újonnan nyitó és már meglévő sörfőzde, vándorsörfőző készít kiváló Pale Ale-ket, IPA-kat, és lassan telítődött a piac ezekkel a típusú sörökkel. Mivel a hagyományosabb stílusokban még mindig vannak fehér foltok, hiányzó tételek, ezért is céloztuk meg ezt a vonalat.Így jutottunk el oda, a sörfőzdénk szortimentjének gerincéül német stílusú söröket választunk. Adott egy németsör fanatikus sörfőző és a piacról hiányzó fajták (Pils, sötét-, fekete búza, Pincesör), amik jól fogyaszthatók, tartalmas íz és illatvilágot képviselnek, valamint egy olyan tulajdonos, aki teljes mellszélességgel kiáll ezek mellett. Így adódott ez a jó kombináció, és az ötletből valóság lett.

 

CSAPATUNK

 

Utassy Roland - sörfőzőmester

 

Szívügye mindig is a német sörök voltak, de természetesen más stílusú söröket sem veti meg, sőt főzi is őket. Azonban ezek a sörök nagyon közel állnak hozzá, és ezeket szeretné bemutatni a magyar sörfogyasztóknak, hogy egy német stílusú sör is lehet izgalmas, jól fogyasztható, és érdekes. Ezt a célt az is erősítette, hogy a Magyarországon indult Sörforradalom, valahogy ezeket a söröket mellőzte, pedig ezek a fajták is a sörkultúra a sörfogyasztás részei. Azt is figyelembe véve, hogy Magyarországon jellemzően a láger sörök az elterjedtek, de ezek azért egy másik dimenziót nyitnak meg a fogyasztók szemei előtt. Ezen sörök tárháza is igen nagy, mindig van lehetőség, hogy csavarjunk egyet a recepten.

 

Nagy kihívás egy induló sörfőzde szortimentjét kialakítani, főleg úgy, hogy német stílusú sörökkel indít. Könnyen lehet hibázni, és ezek a hibák az ízben, megjelenésben könyörtelenül elő is jönnek. Jó és stabil sört kell főzni, hogy elnyerjük a fogyasztók és partnerek bizalmát, de ha fanatikusként, odafigyeléssel végzi a munkáját az ember, a cél elérhető.

 

Egy nyugodt, jó kedélyű, de pörgős munkahelyi környezet adatott meg, ahol a kreatív hajlamait ki tudja élni egy sörfőző amellett, hogy az állandó és a szezonális, különlegesebb söröket nagy odafigyeléssel és tisztelettel kezeli minden kolléga.

 

 

Tóth János – tulajdonos

 

A kézműves sörök, illetve a sörkészítés iránti érdeklődés Kovács József - Olasz -, a Legenda sörfőzde másik alapító tagjával közös barátság kapcsán indult. Látva sikeres főzdeépítését, a remek főzeteket, ez a „láz” rá is átterjedt és azon kezdett morfondírozni, hogy milyen módon valósíthatna meg egy hasonló kis műhelyt a lakókörnyezetében.


Ezek a kézműves műhelyek ugyanis Esztergom környékéről mára teljesen eltűntek. Kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy a közeli Leányváron korábban működő, de már hosszú évek óta nem üzemelő sörfőzdét megvásárolja, majd annak felújítását és korszerűsítését követően újra üzembe helyezze. Roland és Olasz segítségével, valamint szakmai tapasztalatainak felhasználásával ez az újraindítás 2015-ben sikeresen megtörtént.  Szeretné a márkát mielőbb országos szinten ismerté és kedvelté tenni, valamint célja, hogy Esztergom és vonzáskörzetét is bevonja ebbe a „sörforradalomba”.


Mindezzel azt kívánja elérni, hogy a régió lakosainak ne kelljen a fővárosba utazniuk, ha egy jót szeretnének sörözni és mellé valami finomat harapni. Hogy ezt elérjük, létrehozunk a főzdének egy mintasörözőt Esztergom legfrekventáltabb helyén.